Kakaós tejszínes sütemény

Hozzávalók:

• 3 tojás
• 3 nagy kanál cukor
• 3 nagy kanál liszt
• 2 nagy kanál kakaó
• 1 tasak sütőpor
• 1/2 dl olaj

Krém:

• 5 dl tej
• 2 tasak tejszin ízű pudingpor
• 100 g margarin vagy vaj
• 2 nagy kanál tejföl
• 6 nagy kanál cukor


Elkészités:

   A 3 egész tojást, a  cukorral kihabositjuk robotgéppel, lassan hozzá adjuk az olajat. Egy külön tálba, összekeverjük a lisztet, kakaót, sütőport, majd bele szitáljuk  a felvert tojásba, lassú mozdulatokkal összekeverjük.

    Sütőpappiros tepsibe elsimitjuk, (25x 30 tepsi méret) előmelegitett  180 fokos sütőbe, 20 perc alatt készre sütjük.

    Mikor kihül,  keresztbe elvágjuk, egyik felére  rakjuk a krémet, elsimitjuk, majd rá rakjuk a másik felét. Néhány órát állni hagyjuk utánna szeletelhető.

Krém készitése:

   Megfőzzük a pudingot, még melegen hozzá keverjük a tejfölet, kicsitt hütjük, kis adagokba hozzá keverjük a margarint is. 

   Utánna félre  tesszük hagyjuk kihülni. Majd kihabositjuk és rá kenjük a süteményre. Egy kis pocukorral megszorjuk a tetejét! Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap