Mézes krémes

A mézes lapokhoz

45 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
3 ek sertészsír
4 ek méz 
1 db tojás 
4 ek tej
A töltelékhez

5 dl tej
100 g búzadara
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája
20 dkg sárgabaracklekvár

Tészta készítése: A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni.A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk. Mindegyik tésztacipót nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével tepsi hátoldalán megsütjük.(tepsi mérete 20x30)
Töltelék készítése: A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával habosra kevert margarint.
Összeállítás: A tölteléket kettéosztjuk, az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük, és megkenjük a lekvárral.
Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal borítjuk és porcukorral meg szórjuk a tetejét. Csoki mázat is lehet a tetejére kenni a porcukor helyett. Ki hogyan szereti. 24 órát állni hagyjuk,utánna lehet szépen szeletelni!  Nagyon finom érdemes elkészíteni! Jó étvágyat hozzá!🙂

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap