Narancs krémes sütemény

Hozzávalók:

Piskóta:
• 4 drb tojás
• 4 evőkanál cukor
• 1/2 dl olaj
• 3 kanál liszt
• 2 kanál kakaó
• 1/2 tasak sütőpor
• 1 narancs reszelt héja

Krém:
• 5 dl tej
• 2 csomag vaniliás pudingpor
• 5 kanál cukor
• 1 narancs  leve

Tetejére:
• 100 g csoki
• 3 kanál olaj


Elkészítés:

   A tojásokat a cukorral, csipet sóval, habosra keverjük robotgéppel, és cseppenként hozzá adjuk az olajat is. Majd bele szitáljuk a lisztet, kakaóport  a sütőport,  és lassú mozdulatokkal összekeverjük.

    20×30  sütőpappiros tepsibe elsimitjuk. Előmelegitjük a sütőt 180 fokra (alul felül sütés) 25-30 perc alatt készre sütjük. Miután kihül, hosszába kétfele vágjuk,  elsimitjuk rajta a krémet másik felével befedjük. 

   Tetejét olvasztott csokival meg kenjük. Néhány órát hagyjuk állni utánna szeletelhető tettszés szerint.

Krém készitése:
   Pudingot megfőzzük,hozzá adjuk az 1 narancs levét, kihütjük, majd rá kenjük a süteményre. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap