4 db zöldpaprika,
1 fej hagyma
0,5 l paradicsompüré
1 vékony szelet zeller vagy egy csokor zöld zeller
1 evőkanál cukor
só ízlés szerint.
Töltelék
0,5 kg darált hús
5 dkg rizs
1 tojás
só, bors ízlés szerint.
Rántás: 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj.
Elkèszitès:
A paprikákat megmossuk.
A rizst megmossuk és összedolgozzuk a darált hússal, a tojással és a fűszerekkel.
A paprikákat megtöltjük, fazékba rakjuk, a maradék husból,gombócokat formàlunk,ès azt is bele fakjuk a paprika mellé ès annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Bele rakjuk a zellert is,megsózzuk és kb. 35-40 percet lassu tűzön főzzük.
Ha a paprika már puha, felöntjük a paradicsomlével, hozzáadjuk a cukrot és összefőzzük (kb. 5 perc). Világos rántással besűrítjük. Jó étvàgyat hozzà!