Hozzávalók:
• 40 dkg csirkemell
• 2-3 kanál zsemlemorzsa
• 1 db tojás
• 1/2 csokor petrezselyem
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 fej hagyma
• 2 szál sárgarépa
• 1 ek tárkony
• 20 dkg zöldbab vagy sárgabab
• 2-3 kiskanál vegeta
• Só, bors
• 2 dl tejszin vagy 1/2 pohár tejföl
• 1 db citrom leve
Elkészités:
A csirkemellet apróra vágjuk, aprítóba finomra daráljuk, és egy tálba öntjük. Beletesszük a tojást, a petrezselymet, a zúzott fokhagymát, alaposan összedolgozzuk, majd hozzá adjuk a zsemlemorzsát , izlés szerint füszerezzük és félretesszük.
A hagymát apróra kockázzuk, majd a megtisztított, csíkokra vágott répákkal együtt olajon megdinszteljük.
Beletesszük a tárkonyt, a mirelit zöldbabot, felöntjük kb. 1 liter vizzel, hozzá adjuk a vegetát és felforraljuk.
A húsból, vizes kézzel gombócokat formázunk, és a levesbe tesszük főni. 30 perc főzés után után sózzuk, borsozzuk, ha kell, és elkeverjük benne a tejszínt. Citromlével tehetjük még pikánsabbá.