Hozzávalók:
• 50 dkg finomliszt
• 25 g élesztő vagy 1 csomag száraz élesztő
• 2 dl tej
• 1 tojás + 1 sárgája
• 4 evőkanál cukor
• 60 gr langyos vaj
• 1 citrom reszelt héja
• 1 kis kanál só
Töltelék:
• 20 dkg darált dió
• 10 dkg porcukor
Elkészités:
2 dl langyos tejben elkeverünk 1 evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, bele reszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a többi cukrot, sót , a langyos vajat,az 1 tojást + a tojássárgáját a felfutott élesztős tejet.
Összedolgozzuk, mikor jól összeállt, szép sima felületű kéztől elváló tésztát kapunk, megszórjuk kevés lisztel,le takarjuk és 1 órát meleg helyen kelesztjük.
Amikor megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, enyhén felgyúrjuk, és két részre osztjuk. Majd egyiket kinyujtjuk megszorjuk porcukros darált dióval és a szélesebb felétől felcsavarjuk, kisodorjuk a másik részt is, és a kettőt összefonjuk.
Egy előkészített, sütőpappiros ,vagy vajazott, lisztezett formába helyezzük, hagyjuk 10 percet kelni meleg helyen amíg láthatóan megemelkedik. Majd le kenjük felvert tojás sárgával.