A kakaós töltelékhez:
• 7 dkg olvasztott vaj vagy margarin langyosra hűtve
• 10 dkg porcukor
• 3 dkg kakaópor
Elkészités:
Az élesztőt a cukor felével felfuttatjuk a langyos tejben 5-10 perc alatt. A maradék cukrot, sót, vaníliás cukrot, citrom héját összekeverjük a liszttel, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojássárgáját is.
Bedagasztjuk a tésztát, mely fényes, rugalmas legyen, de ne ragadjon! Pici liszt vagy langyos tej hozzáadásával korrigáljuk az állagát. Letakarva kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen téglalapra nyújtjuk 1 cm vastagra. Megkenjük az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a porcukor és kakaópor keverékével.
A hosszabb oldalánál fogva szorosan feltekerjük, majd 2 cm szélesre szeleteljük egy éles késsel.
Sütőpapíros tepsire helyezzük a tekercseket - nem szorosan egymáshoz, de nem is kell egymástól nagyon távol rakni, nem baj ha egybesül, annál puhább lesz a kérge is, nem szárad ki.
Kelesztjük még kb. 10 percig a tepsiben, majd előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Porcukorral tálaljuk.