Kakaós csiga

Hozzávalók

• 50 dkg  finomliszt
• 1 kávéskanál só
• 5 dkg kristálycukor
• 2,5 dkg friss élesztő
• kb. 3 dl langyos tej
• 5 dkg puha vaj
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1 kisebb citrom reszelt héja
• 1 tojássárgája

A kakaós töltelékhez:

• 7 dkg olvasztott vaj vagy margarin langyosra hűtve

• 10 dkg porcukor

• 3 dkg   kakaópor


Elkészités:

   Az élesztőt a cukor felével felfuttatjuk a langyos tejben 5-10 perc alatt. A maradék cukrot, sót, vaníliás cukrot, citrom héját összekeverjük a liszttel, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojássárgáját is.

    Bedagasztjuk a tésztát, mely fényes, rugalmas legyen, de ne ragadjon! Pici liszt vagy langyos tej hozzáadásával korrigáljuk az állagát. Letakarva kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük.


   A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen téglalapra nyújtjuk 1 cm vastagra. Megkenjük az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a porcukor és kakaópor keverékével.

    A hosszabb oldalánál fogva szorosan feltekerjük, majd 2 cm szélesre szeleteljük egy éles késsel.

   Sütőpapíros tepsire helyezzük a tekercseket - nem szorosan egymáshoz, de nem is kell egymástól nagyon távol rakni, nem baj ha egybesül, annál puhább lesz a kérge is, nem szárad ki. 

   Kelesztjük még kb. 10 percig a tepsiben, majd előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.  Porcukorral tálaljuk.



Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap