Borsóleves grízgaluskával(dara)

A leveshez

• 2 közepes db sárgarépa

• 1 közepes fej hagyma

• 250 g borsó konzerv

• vegeta ízlés szerint

• só, bors, pirospaprika ízlés szerint

• 1 csokor petrezselyem

• 2  ek olaj


A daragaluskához

• 1 db tojás

• 1 csipet só

• 3 evőkanál griz(dara)


Elkészités:

   A hagymát apróra vágjuk,  répákat karikára vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, ízesítjük ételízesítővel.

   Mikor a répák félig puhák, hozzáöntjük a zöldborsót levével együtt.Felengedjük vízzel, és felforraljuk.

  A daragaluska hozzávalóiból nokedli sűrűségű "tésztát" keverünk, állni hagyjuk  néhány percet, majd kiskanállal a levesbe szaggatjuk.

  A végén tesszük bele a petrezselyemzöldet .


Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap