A leveshez
• 2 közepes db sárgarépa
• 1 közepes fej hagyma
• 250 g borsó konzerv
• vegeta ízlés szerint
• só, bors, pirospaprika ízlés szerint
• 1 csokor petrezselyem
• 2 ek olaj
A daragaluskához
• 1 db tojás
• 1 csipet só
• 3 evőkanál griz(dara)
Elkészités:
A hagymát apróra vágjuk, répákat karikára vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, ízesítjük ételízesítővel.
Mikor a répák félig puhák, hozzáöntjük a zöldborsót levével együtt.Felengedjük vízzel, és felforraljuk.
A daragaluska hozzávalóiból nokedli sűrűségű "tésztát" keverünk, állni hagyjuk néhány percet, majd kiskanállal a levesbe szaggatjuk.
A végén tesszük bele a petrezselyemzöldet .