Kati szelet torta

Hozzávalók:

• 500 gr liszt
• 150 gr zsír
• 150 gr porcukor
• 3 tojás sárgája
• 1 kicsi pohár tejföl
• 1 tasak sütőpor


Töltelék:

• 1 lapot öszetörünk kis darabokra
• 1,5 dl tej
• 150gr  porcukor
• 150 gr vaj vagy margarin
• 1 tasak vinilia cukor
• 2 evőkanál barack lekvár
• 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
• 1 evőkanál rumaroma

Elkészités:

Tortaforma 22 cm

   A tészta hozzávalóit  összegyurjuk, és 4 lapot sütünk ,sütőpappiros tepsibe. (A lapokat tortaformával vágjuk ki).

    Az egyik lapot vastagabbra sütjük a töltelékhez. Mikor kihül, összetörjük, meglocsoljuk tejjel, és állni hagyjuk néhány percet.

    Addig a vajat porcukorral kihabositjuk, hozzá adjuk a vaniliát, a lekvárt , a kakaót,majd az összetört lapot is hozzá adjuk.

    Ezután  jöhet az összeállitás. Tetejére 2 tojásfehérjét 150 gr cukorral habosra keverjük, rákenjük és tettszés szerint diszitjük.

    Reszelt csoki, vagy néhány csepp olvasztott csokoládé, és hús pálcikával elhuzogatjuk. Szép mutatós , és nagyon finom.

    Több lapból is lehet készíteni hogy magasabb legyen, akkor emelni kell a hozzávalók mennyiségét! Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap