Palócleves

Hozzávalók:

• 50 dkg sertés hús

1  fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

30 dkg zöldbab vagy sárgabab

2 db burgonya

2  drb közepes sárgarépa

1 csokor petrezselyem

3 ek olaj

1 tk pirospaprika

• Só, bors ízlés szerint

1 mokkáskanál őrölt kömény

1 db babérlevél

2 dl tejföl

1 ek liszt


Elkészítés:

  A  leves elkészítéséhez a sertéshúst  kockára vágjuk.A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.

  A babot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra felaprítjuk. Lehet  fagyasztott babot is használni.

   A burgonyát, a sárgarépát is megtisztítjuk, és felkockázzuk.A petrezselyemzöldet is felaprítjuk.

  Az olajat a fazékban felforrósítjuk, beletesszük a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a kockára vágott húst, és egy rövid ideig pirítjuk.

  Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, és lefedve félpuhára főzzük.

   A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát, a zöldbabot, és a sárgarépát, ismét lefedjük, és puhára főzzük.


   A tejfölt simára keverjük a liszttel, szedünk rá a forró leves levéből 1-2 kanálnyit, majd behabarjuk vele a levest,  kb. 5 percig forraljuk, és lehet tálalni! Jó étvágyat hozzá!


Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap