Hozzávalók:
• 50 dkg sertés hús
• 1 fej hagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 30 dkg zöldbab vagy sárgabab
• 2 db burgonya
• 2 drb közepes sárgarépa
• 1 csokor petrezselyem
• 3 ek olaj
• 1 tk pirospaprika
• Só, bors ízlés szerint
• 1 mokkáskanál őrölt kömény
• 1 db babérlevél
• 2 dl tejföl
• 1 ek liszt
Elkészítés:
A leves elkészítéséhez a sertéshúst kockára vágjuk.A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A babot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra felaprítjuk. Lehet fagyasztott babot is használni.
A burgonyát, a sárgarépát is megtisztítjuk, és felkockázzuk.A petrezselyemzöldet is felaprítjuk.
Az olajat a fazékban felforrósítjuk, beletesszük a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a kockára vágott húst, és egy rövid ideig pirítjuk.
Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, és lefedve félpuhára főzzük.
A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát, a zöldbabot, és a sárgarépát, ismét lefedjük, és puhára főzzük.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, szedünk rá a forró leves levéből 1-2 kanálnyit, majd behabarjuk vele a levest, kb. 5 percig forraljuk, és lehet tálalni! Jó étvágyat hozzá!