Paprikás krumpli-szalonna bőrrel


Hozzávalók:

• 1 közepes fej hagyma

• 4-5 drb krumpli

• 1-2 kanál olaj

• Piros paprika, só, bors,  vegeta

• Füstölt szalonnabőr, mennyi van


Elkészités:

   A krumplit , a hagymát meghámozzuk, felkockázzuk, szalonnabőrt is kisebb darabokra vágjuk. 

   Egy edénybe, olajon megpiritjuk a szalonnabőrt, majd rá dobjuk a hagymát, kicsitt piritjuk igy együtt , kevés vizet adunk hozzá és fözzük kb. 20 percet. 

   Utánna rá rakjuk a krumplit, füszerezzük, felöntjük annyi vizzel hogy el lepje. 

   Fedő alatt 35-40 perc alatt készre főzzük és megszorjuk kis petrezselyemmel. Savanyú uborkával isteni finom. 

   Igy fel lehet használni a finom szalonnabőrt nem kell eldobni. Aki szereti a a bőrkét probálja ki, csak így egyszerűen a paprikás krumplit mert nagyon finom.

    Egyszerű nagyszerű étel,  gyorsan elkészűl. Mikor szalonnát fogyasztunk,  a bőrt összegyüjtöm a fagyasztóba, és lehet készíteni belőlle finom ételt! 


  Ez  egy klasszikus magyar egytálétel, amely egyszerű alapanyagokból készül, mégis rendkívül ízletes. 😊

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap