Hozzávalók:
• 1 közepes fej hagyma
• 4-5 drb krumpli
• 1-2 kanál olaj
• Piros paprika, só, bors, vegeta
• Füstölt szalonnabőr, mennyi van
Elkészités:
A krumplit , a hagymát meghámozzuk, felkockázzuk, szalonnabőrt is kisebb darabokra vágjuk.
Egy edénybe, olajon megpiritjuk a szalonnabőrt, majd rá dobjuk a hagymát, kicsitt piritjuk igy együtt , kevés vizet adunk hozzá és fözzük kb. 20 percet.
Utánna rá rakjuk a krumplit, füszerezzük, felöntjük annyi vizzel hogy el lepje.
Fedő alatt 35-40 perc alatt készre főzzük és megszorjuk kis petrezselyemmel. Savanyú uborkával isteni finom.
Igy fel lehet használni a finom szalonnabőrt nem kell eldobni. Aki szereti a a bőrkét probálja ki, csak így egyszerűen a paprikás krumplit mert nagyon finom.
Egyszerű nagyszerű étel, gyorsan elkészűl. Mikor szalonnát fogyasztunk, a bőrt összegyüjtöm a fagyasztóba, és lehet készíteni belőlle finom ételt!
Ez egy klasszikus magyar egytálétel, amely egyszerű alapanyagokból készül, mégis rendkívül ízletes. 😊