Almás fahéjas palacsinta

Hozzávalók:

• 1 bögre liszt

• 2 ek cukor

• 1 mokkáskanál fahéj

• 1 csomag vaniliás cukor

• 1 csipet só

• 2 db tojás

• 1 bögre tej

• 3 db alma

• Olaj a sütéshez

• Porcukor a tetejére


Elkészítés:


   Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzákeverjük a cukrot, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a sót.

  Egy másik tálban kézi robotgéppel felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, majd apránként a lisztes keveréket. Félretesszük a tésztát.

   Az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát, lereszeljük, és a tésztába forgatjuk.

   Palacsintasütőben egy kevés olajat melegítünk, és a tésztából 1-1 evőkanálnyit beleadagolunk.

   Alacsony hőmérsékleten sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is készre sütjük. Egyszerű, finom és gyorsan elkészűl. Jó étvágyat hozzá!



Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap