Hozzávalók:
• 1 bögre liszt
• 2 ek cukor
• 1 mokkáskanál fahéj
• 1 csomag vaniliás cukor
• 1 csipet só
• 2 db tojás
• 1 bögre tej
• 3 db alma
• Olaj a sütéshez
• Porcukor a tetejére
Elkészítés:
Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzákeverjük a cukrot, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a sót.
Egy másik tálban kézi robotgéppel felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, majd apránként a lisztes keveréket. Félretesszük a tésztát.
Az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát, lereszeljük, és a tésztába forgatjuk.
Palacsintasütőben egy kevés olajat melegítünk, és a tésztából 1-1 evőkanálnyit beleadagolunk.
Alacsony hőmérsékleten sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is készre sütjük. Egyszerű, finom és gyorsan elkészűl. Jó étvágyat hozzá!