Pacal leves

Hozzávalók:

• 1 kg pacal

• 1 drb hagyma

• 1 közepes sárgarépa

• 5-6 nagyobb gerezd fokhagyma

• 1 csapott ek liszt

• 1 tojás sárgája

• só

• bors

• tárkony

• olaj


Tálaláshoz:

tejföl

csípős paprika


Elkészités:

  Előfőzött pacalbol készűlt, amit természetesen még kelett főzni. Én kuktába főztem fél órát, egy kanál ecettel meg 2 drb babél levéllel.

   Majd le szűrtem, a laska nagyságúra vágott pacalt még el vágtam egy helyen mert nem szeretem nagy darabokban.

   A sárgarépát (murkot) nagy lyukú reszelőn lereszeljük, olajon az apróra vágott hagymával és paprikával megdinszteljük, majd forró vízzel felengedjük. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

   Hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát és tárkonyt. Sóval, borssal egy kevés erős paprikával ízesítjük.

   A tojássárgákat a liszttel és tejjel elsúroljuk, és besűrítjük vele a levest.

   A megfőtt pacalt a levétől leszűrjük, és a leveshez adjuk. Ecettel, vagy citromlével savanyítjuk.

   Tejföllel és csípős paprikával tálaljuk.




Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap