• 1 kg pacal
• 1 drb hagyma
• 1 közepes sárgarépa
• 5-6 nagyobb gerezd fokhagyma
• 1 csapott ek liszt
• 1 tojás sárgája
• só
• bors
• tárkony
• olaj
Tálaláshoz:
tejföl
csípős paprika
Elkészités:
Előfőzött pacalbol készűlt, amit természetesen még kelett főzni. Én kuktába főztem fél órát, egy kanál ecettel meg 2 drb babél levéllel.
Majd le szűrtem, a laska nagyságúra vágott pacalt még el vágtam egy helyen mert nem szeretem nagy darabokban.
A sárgarépát (murkot) nagy lyukú reszelőn lereszeljük, olajon az apróra vágott hagymával és paprikával megdinszteljük, majd forró vízzel felengedjük. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát és tárkonyt. Sóval, borssal egy kevés erős paprikával ízesítjük.
A tojássárgákat a liszttel és tejjel elsúroljuk, és besűrítjük vele a levest.
A megfőtt pacalt a levétől leszűrjük, és a leveshez adjuk. Ecettel, vagy citromlével savanyítjuk.