Hozzávalók:
• 2 nagy tojás
• egy csipet sót
• 5 evőkanál cukor
• 1/2 citrom reszelt héja
• 50 gramm (3,5 evőkanál) olvasztott vaj
• 5 evőkanál sima liszt
• 1 sütőpor
• 3 -4 drb barack
• vagy 3 drb alma, akkor 1/2 kis kanál fahéj is kell
Elkészités:
Egy tálban 2 nagy tojást, csipet sót és 5 evőkanál cukrot jól elkeverjük.Adjuk hozzá egy fél citrom reszelt héját és az olvasztott vajat, majd jól keverjük össze.
A lisztet és a sütőport beleszitáljuk, addig keverjük, amíg a tészta sima és csomómentes lesz.A 4 kisebb barackot meghámozzuk és apróra vágjuk.
Adjuk hozzá a tésztához, és keverjük össze.Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra felső és alsó hőfokkal.
A masszát kivajazott vagy sütőpapiros formába öntjük és a felületét elsimítjuk.
Süssük körülbelül 45 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
Én most ezt kalácssütő formába készitettem, de lehet más tepsibe vagy tortasütőbe is sütni.
Mikor kész van kiborotjuk a formából, és ha kihült , megszorjuk porcukorral. Gyors egyszerű, és nagyon finom!