Kakaós kalács

Hozzávalók:

• 60 dkg finomliszt

• 3, 1/2  dl tej

• 2,5 dkg élesztő

• 5  ek cukor

• 2 mk só

• 2 ek vaj

• 1 db tojás

• 3 ek kakaópor


A kenéshez:

1 db tojássárgája


Elkészítés:

   Az élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet a sóval,cukorral összekeverjük.


   Hozzáadjuk a megkelt élesztőt,a tojást és a többi tejjel jól kidagasztjuk.
Utoljára adjuk hozzá az olvasztott vajat és szép hólyagosra dagasztjuk.


   A tésztát két részre osztjuk.
A kakaóport kevés vízzel összekeverjük és az egyik tészta buciba dolgozzuk.
Külön,letakarva kétszeresére kelesztjük.


   A megkelt tésztákat elfelezzük, lisztezett deszkára borítjuk,kalács forma nagyságúra nyújtjuk.


   A fehér tészta lesz alul,majd rátesszük a kakaós tésztát és feltekerjük.
Sütőpapírral béleljük ki 2 formát és a kalácsot bele helyezzük.


   Az egyik formám kisebb volt,a másik nagyobb,így egy nagyobb,egy kisebb kalácsom sült ki.
Letakarjuk és addig kelesztjük újból,míg a formát ki nem tölti.


   Felvert tojássárgájával lekenjük és 180 C fokra melegített sütőben 10 percig,majd vissza vesszük 165 C fokra,még további 30 percig sütjük.
Ha pirulna teteje,alufóliával letakarjuk.



Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap