Hozzávalók:
• 3-4 drb sárgarépa
• 2 drb petrezselyem gyökér
• 1/2 karalábé
• 1/4 zeller
• 1 hagyma
• 2-3 kanál olaj
• 1/2 piros paprika
• Só, bors izlés szerint
Gombóc hozzávalók:
• 150 gr sajt
• 1 drb tojás
1, 1/2-2 evőkanál liszt
• Pici só, bors
Elkészités:
Zöldségeket meghámozzuk, tettszés szerint össze daraboljuk. Olajba megdinszteljük hogy szép színe legyen a levesnek.
Majd felöntjük kb. 2 liter vizzel, bele dobjuk egybe a hágymát, majd ki dobjuk a végén ha megfőtt. Mikor majdnem kész, hozzá adjuk a forrásban lévő leveshez a gombócokat és még főzzük takarékon( kis lángom)7-8 percet .
Lehet még vizet adni hozzá, vagy nagyobb mennyiségben készíteni, adhatunk hozzá tejfölet, vagy tejszint, akár habarást is, kinek hogy izlik. De igy magába is nagyon finom. Tetejét megszórjuk zöld petrezselyemmel.
Gonbóc készítése:
Lereszeljük a sajtot, a reszelő kisebb oldalán, hozzá adjuk a tojást, csipet só, bors, liszt mennyit felvesz , 1-2 kanál max. , hogy gyurható legyen.( bármilyen sajt jó)
Picitt vizzezzük a kezünket és apró kis gombócokat formázunk, de csak akkor ha már kell bele rakni a levesbe. Jó étvágyat hozzá!