Hozzávalók:
• 1 kisebb fehér hagyma
• 300 g borsókonzerv
• pici pirospaprika
• 2 evőkanál finomliszt
• 3 evőkanál tejföl
• só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd megszórjuk kevés pirospaprikával.
A borsónak le szürjük a fele levét, a többit a borsóval együtt, hozzá adjuk a hagymához. Amig kezd főni, lisztből, tejfölből eresztéket készítünk, pici vizzel higitjuk, majd hozzá öntjük a borsóhoz.
1-2 percet főzzük, közbe kevergetjük, és ízlés szerint fűszerezzük. Tükörtojással vagy sült kolbásszal, virslivel fogyasztjuk, kinek mi van épp otthon.
Tudom, hagyma nélkül készül az igazi borsófőzelék, cukrosan meg tejesen, de valamiért az nem jön be nekem.
Lehet friss borsóval vagy fagyasztott borsóval is készíteni.
Mindenki ugy készíti ahogy szereti.
Ez hagymás borsófőzelék és nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!