Hozzávalók:
• 1 fej hagyma
• 1 dl olaj
• 50 dkg darált hús
• Só
• Bors
• 1/2 kiskanál Oregano
• 2 dl paradicsomszósz
• 1dl tejszin vagy tejföl
• 50 dkg penne tészta(laska)
• 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Füszerezzük ízlés szerint.
Ha a hús megpirult, akkor hozzáöntjük a paradicsomszószt és jól elkeverjük, majd felöntjük kevés vízzel és megpároljuk. Kb. 15-20 perc után, amikor megpuhult a hús, felöntjük tejszínnel, vagy tejföllel.
A tésztát a csomagoláson található előírás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Egy tűzálló tálat vagy kisebb tepsit kivajazunk, beleöntjük a tésztát, majd a darált húst, összekeverjük és reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt picitt megpirul a tetején. Egyszerű egytálétel. Jó étvágyat hozzá!