Darált húsos rakott tészta( laska)

Hozzávalók:

• 1 fej hagyma

• 1 dl olaj

• 50 dkg darált hús

• Só

• Bors

• 1/2 kiskanál Oregano

• 2 dl paradicsomszósz

• 1dl tejszin vagy tejföl

• 50 dkg penne tészta(laska)

• 20 dkg reszelt sajt


Elkészítés:

   A hagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Füszerezzük ízlés szerint. 

   Ha a hús megpirult, akkor hozzáöntjük a paradicsomszószt és jól elkeverjük, majd felöntjük kevés vízzel és megpároljuk. Kb. 15-20 perc után, amikor megpuhult a hús, felöntjük tejszínnel, vagy tejföllel.

   A tésztát a csomagoláson található előírás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Egy tűzálló tálat vagy kisebb tepsit kivajazunk, beleöntjük a tésztát, majd a darált húst, összekeverjük és reszelt sajttal megszórjuk.

   180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt picitt megpirul a tetején. Egyszerű egytálétel. Jó étvágyat hozzá!


Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap