Hozzávalók:
• 1 ,1/2- 2 kg sertés(disznó) köröm
• 3 nagy fej hagyma
• 4-5 gerezd fokhagyma
• 4-5 drb nagyobb krumpli
• Olaj vagy zsír
• Só,bors, pirospaprika,őrölt kömény
• Piros arany vagy csipőst is rakhatunk hozzá
Elkészítés:
Körmöket fel vágjuk kisebb darabokra, mehet hozzá még oldalas darabkák, jól megmossuk.
Hagymát fel kockázzuk, dinszteljük olajba, adunk hozzá pirospaprikát apróra vágott fokhagymát, jól öszzekeverjük, utánna hozzá adjuk a csontos husit, vagyis a körmöket.
Kicsitt piritjuk néha megkeverjük, majd felöntjük vizzel hogy el lepje. Füszerezzük, keverjük, és lassú tűzön készre főzzük. Meghámozzuk a krumplit, lehet külön is megfőzni, viszont én bele főztem.
Hasábokra vágtam és mikor majdnem kész a husi, beleraktam a krumplit, és együtt készre főztem.
Új krumpli gyorsan elkészül a husival.Finom szaftos, isteni finom lett. Jó étvágyat hozzá!