Csokis fánk

• 2.5dl tej

• 2 marék cukor

• 1csomag élesztő

• 50dkg liszt

• 1csip só

• 2drb tojás

• 12dkg baj vagy margarin

• 1csomag vaniliás cukor


A sütéshez:

• Olaj

A bevonathoz:

• 10dkg csoki

• 5dkg vaj vagy margarin


Elkészítés:

   A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd beleszórjuk az élesztőt és hagyjuk, hogy felfusson.

   Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót, beleütjük a két tojást. Hozzáöntjük az élesztős tejet és a langyosra melegített vajat, majd a vaníliás cukrot .


   Ha összeáll a tészta,  lisztezett deszkán átgyúrjuk. Vissza rakjuk a  tálba ,  a tetejét meghintjük liszttel és konyharuhával letakarjuk. Kb. egy órát kelesztjük.


   Mikor megkelt, kiborítjuk  lisztezett gyúró deszkára, 1 cm vastagra kinyújtjuk és egy 8 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A legkisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk a közepét. Konyharuhával letakarjuk, 15 percig újra kelesztjük.


   Ha az olaj felmelegedett, akkor kisütjük a fánkokat, és kiszúrt közepét is. Papírtörlőre kiszedjük. A sütésnél arra vigyázzunk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert akkor hirtelen sül a fánk és a közepe nyers marad.


Vízgőz felett, vagy mikróba, megolvasztjuk a darabokra tördelt csokit, és a vajat .Egyenként belemártjuk a fánkokat, és tettszés szerint díszitjük. Jó étvágyat hozzá!



Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap