Mákosguba torta

Hozzávalók:

(kb. 26 cm tortaformához):

• 5 db kifli

• 15 dkg darált mák

• 5 dkg porcukor

• 3 tojás

• 8+10 dkg cukor

• 1 csomag vaníliás cukor

• 5 dl tej

Elkészítés:

   A kifliket karikákra vágjuk.A mákot és a porcukrot összekeverjük.A tojássárgáját 8 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.

   Egy lábasban a tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a többi cukorral elkevert tojássárgáját.

   Összemelegítjük, de nem forraljuk!Egy csatos tortaformát kivajazunk, majd a következő sorrendben összeállítjuk: kifli, porcukros mák, tejes öntet. 

   A rétegeket addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak.A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg cukrot, és egy rövid ideig tovább verjük.

   A tojásfehérje habot a mákos guba tetejére simítjuk.180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.


Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap