Hozzávalók:
(kb. 26 cm tortaformához):
• 5 db kifli
• 15 dkg darált mák
• 5 dkg porcukor
• 3 tojás
• 8+10 dkg cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 5 dl tej
Elkészítés:
A kifliket karikákra vágjuk.A mákot és a porcukrot összekeverjük.A tojássárgáját 8 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Egy lábasban a tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a többi cukorral elkevert tojássárgáját.
Összemelegítjük, de nem forraljuk!Egy csatos tortaformát kivajazunk, majd a következő sorrendben összeállítjuk: kifli, porcukros mák, tejes öntet.
A rétegeket addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak.A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg cukrot, és egy rövid ideig tovább verjük.
A tojásfehérje habot a mákos guba tetejére simítjuk.180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.