Sütőben sült kürtőskalács

Hozzávalók:

• 150 ml langyos tej
• 2 ek cukor
• 1 csomag  száraz élesztő
• 300 gr liszt
• 1  csipet só
• 1 db tojás
• 30 gr vaj

Sütéshez:

• 3 ek olvasztott vaj
• 6 - 8 ek kristálycukor
• 4 db üres sörösdoboz vagy
• 4 drb alufólia guriga ,kettőbe vágva
• alufólia


Elkészítés:

   A kürtőskalács tésztájához a tejben elkeverjük a cukrot, és belekevarjuk  az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. A lisztben elkeverjük a sót,  hozzáadjuk a tojást és a  felfufott tejes, cukros élesztőt.

    Összedolgozzuk, utánna  hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, amivel együtt 10 percig dagasztjuk a tésztát, majd egy órán keresztül, langyos helyen kelesztjük.

   Addig a sörösdobozokat szorosan betekerjük alufóliával, a sütőnket pedig előmelegítjük 220 fokra. A megkelt tésztát kinyujtjuk, a  sörösdobozokat megkenjük olvasztott vajjal, rátekerjük a tésztát, kicsit megnyomkodjuk, hogy a tésztacsíkok összeérjenek.

   Ez most gurigával készült, sokkal jobb mint sörösdobozra. Így is úgy is lehet kinek hogy egyszerűbb. Egyszer megforgattam 7-8 perc után.

    Megkenjük a tésztát is vajjal, és a cukorba hempergetjük. 220 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap