Oreo torta

Hozzávalók:

• 8 db tojás

• 8 ek cukor

• 8 ek finomliszt

• 1 csom sütőpor

• 6 dl habtejszín

• 1 csom habfixáló

• 15 db oreo keksz

• 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

   A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.

   Ehez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze.

   Sütőpapírral bélelt torta formába (28 cm) öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük.

   Amikor a piskóta megsült, a tésztát konyharuhára , vagy rácsra borítjuk hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, három lapra vágjuk.

   A habtejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük. A hab 1/3 részét különtesszük. 

   10 db oreo kekszet apróra vágunk, majd a 2/3 rész habhoz hozzáadjuk és óvatos mozdulatokkal, óvatosan összedolgozzuk.

   Az első lapot tányérra helyezzük, majd az oreós krém felét rákenjük. Erre rátesszük a második lapot, majd a maradék krémet és végül a fedő lapot.

   A tortát a különvett, keksz nélküli tejszínhab egy részével körbekenjük.

   Felolvasztjuk az étcsokoládét és a torta szélére körbe rácsurgatjuk. A maradék tejszínhabbal díszítjük a torta tetejét. 

   A megmaradt oreo kekszet félbe törjük és ezekkel tovább díszítjük a tortát tettszés szerint.Jó étvágyat hozzá!



Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap