Töltött káposzta édes káposztából

Hozzávalók:

• 80 dkg sertés darálthús
• 1,5 dl rizs
• 1 fej káposzta
• 1 közepes fej hagyma
• 2 nagy kanál süritett paradicsom
• ízlés szerint só, bors
• ízlés szerint pirospaprika

Elkészítés:

   Egy fazékba vizet teszünk forrni és  adunk hozzá  sót. Ha forr a víz beletesszük az egész fej káposztát, de előtte a torzsáját vágjuk ki. 

   Addig kell főzni, míg a levelek puhák lesznek, és így könnyű lessz  hajtogatni. A fazékban, időnként megfordítjuk a káposztát, és fokozatosan leveleire szedjük. 

   A főző levet félretesszük, ezt fogjuk a káposztákra önteni.
A húst a rizzsel, a kockára vágott és kissé zsírban vagy olajba dinsztelt vöröshagymával, sóval, borssal, pirospaprikával összekeverjük. 

   A káposztatorzsa felőli vastag erét elvékonyitjuk, levágjuk. A leveleket  hússal megtöltjük, mindkét végét visszadugjuk hogy ne nyíljanak ki. Ha marad káposzta, azt csíkokra vágjuk, igy lessz vágott káposzta. 

   Majd egy nagyobb  méretű edény aljára rakunk vágott káposztát, ezután szép sorban, szorosan egymás mellé sorakoztatjuk a töltött káposztánkat, majd befedjük a vágott káposzta másik felével.

    Tetejére jöhet a süritett paradicsom,vagy 250 ml paradicsomlé, vagy paradicsomot is szeletekbe lehet rakni a tetejére, ki hogyan szereti. 

   Felöntjük a félretett lével, (ha kell még adunk hozzá sót ízlés szerint)amiben a leveleket puhítottuk. (Ha kevés lenne ahhoz, hogy ellepje 2 ujjnyira, akkor vízzel pótoljuk).Mikor úgy gondoljuk, hogy kész, (kb. 1 óra)kiveszünk egy tölteléket és megkóstoljuk. 

   Ha megfőtt a rizs és a hús is,  azt jelenti kész a töltött káposzta.Tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá! 🙂

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap