Hozzávalók:
• 300 gr liszt
• 3 ek cukor
• Csipet só
• 1cs szárított élesztő
• 1, 1/5 ml tej
• 100 ml olaj
• 2 db tojássárgája
• 30 gr margarin
Töltelék:
• 1 csomag vanilia pudingpor
• 3 evőkanál cukor
• 100 gr vaj vagy margarin
Elkészítés:
Az élesztőt kis kanál cukorral , meg a tejjel felfuttatjuk, utánna a liszthez adjuk a hozzávalókat és alaposan kidolgozzuk a tésztát, hogy ne legyen ragacsos. 30-40 percre meleg helyen kelesztjük.
Ha megkelt hosszú rudat sodrunk belölle és elvágjuk tetszés szerinti részekre. Fogjuk egyenként, és kb 1cm vastagra sodorjuk, majd félbehajtjuk és összetekerjük.
Sütőpappiros tepsire helyezzük, megkenjük tojással és előmelegített sütőbe 200 fokon sütjük 10 percet, utánna levegyük a fokot 180 - ra, és sütjük még 10 percet amig szép piros lessz.
Megfőzzük a pudingot 4 dcl tejben, hozzáadjuk a cukrot majd mikor félig kihült, hozzá keverjük a margarint vagy vajat és hagyjuk teljesen kihülni.
Ha megsültek a mini kalácsok, megvárjuk amig kihül, majd kettévágjuk és megtöltjük az elkészített puding krémmel.😊 Lehet csokipudingos krémmel is tölteni, ki hogyan szereti.