Fonott kalács- vanilia pudinggal töltve

Hozzávalók:

• 300 gr liszt
• 3 ek cukor
• Csipet só
• 1cs szárított élesztő
• 1, 1/5 ml tej
• 100 ml olaj
• 2 db tojássárgája
• 30 gr margarin

Töltelék:

• 1 csomag vanilia pudingpor
• 3 evőkanál cukor
• 100 gr vaj vagy margarin

Elkészítés:

   Az élesztőt kis kanál cukorral , meg  a tejjel felfuttatjuk, utánna a liszthez adjuk a hozzávalókat és alaposan kidolgozzuk a tésztát, hogy ne legyen ragacsos. 30-40 percre meleg helyen kelesztjük.

    Ha megkelt hosszú rudat sodrunk belölle és elvágjuk tetszés szerinti részekre. Fogjuk egyenként, és kb 1cm vastagra sodorjuk, majd félbehajtjuk és összetekerjük. 

  Sütőpappiros  tepsire helyezzük, megkenjük tojással és előmelegített sütőbe 200 fokon sütjük 10 percet, utánna  levegyük a fokot  180 - ra, és  sütjük még 10 percet amig szép piros lessz. 

  Megfőzzük a pudingot 4 dcl tejben, hozzáadjuk a cukrot majd mikor félig kihült, hozzá keverjük a margarint vagy vajat és hagyjuk teljesen kihülni.

   Ha megsültek a mini kalácsok, megvárjuk amig kihül, majd kettévágjuk és megtöltjük az elkészített puding krémmel.😊 Lehet csokipudingos krémmel is tölteni, ki hogyan szereti.

    Érdemes nagyobb adagot készíteni mert nagyon finom. Ebből a mennyiségből, én  8 drb sütöttem ! Jó étvágyat hozzá!😊

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap