Savanyú káposzta- füstölt húsival

Hozzávalók:

• 1 fej savanyú káposzta
• 1 drb hagyma
• Olaj
• Füstölt hús 

Elkészités:

   Káposztát megvágjuk tettszés szerint,hagymát is apró kockára vágjuk. Egy edénybe olajat öntünk rá dobjuk a hagymát,meg dinszteljük,majd rá rakjuk a vágott káposztát,néha kevergetve  dinszteljük,mindig egy kis vizet hozzá adva. 

   Kevés borsot szórtam rá,só nem kell mert a füstölt hús is sós meg a káposzta is.Gyakran keverni kell,hogy ne égjen le,de nem öntünk egyszerre sok vizet mert nem főtt káposztát készítünk hanem dinsztelt káposztát. 

   Külön meg főzzük a husit,a levéből kicsitt lehet a káposztára önteni,igy füstölt íze lessz.Mikor már majdnem kész, rá rakjuk a szeletelt húst, le fedjük és még hagyjuk kicsitt készülni. 

   Egyszerű ,finom ebéd! Finom lett nagyon!🙂


Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap