Hozzávalók:
• 1 fej savanyú káposzta
• 1 drb hagyma
• Olaj
• Füstölt hús
Elkészités:
Káposztát megvágjuk tettszés szerint,hagymát is apró kockára vágjuk. Egy edénybe olajat öntünk rá dobjuk a hagymát,meg dinszteljük,majd rá rakjuk a vágott káposztát,néha kevergetve dinszteljük,mindig egy kis vizet hozzá adva.
Kevés borsot szórtam rá,só nem kell mert a füstölt hús is sós meg a káposzta is.Gyakran keverni kell,hogy ne égjen le,de nem öntünk egyszerre sok vizet mert nem főtt káposztát készítünk hanem dinsztelt káposztát.
Külön meg főzzük a husit,a levéből kicsitt lehet a káposztára önteni,igy füstölt íze lessz.Mikor már majdnem kész, rá rakjuk a szeletelt húst, le fedjük és még hagyjuk kicsitt készülni.
Egyszerű ,finom ebéd! Finom lett nagyon!🙂