Kakaós vaniliás egyszerű torta

Hozzávalók:

• 4 drb tojás
• 13 dkg cukor
• 13 dkg finomliszt
• 4 evőkanál olaj
• 5 evőkanál víz
• 1 evőkanál kakaó
• 1 tasak sütőpor
• 1 vanilia

Tetejére:

100 gr csokoládé
50 gr vaj vagy margarin


Tortaforma 24 cm

Elkészítés:

   Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük (fehéredésig) elektromos habverővel ,hozzá adjuk a 4 kanál olajat meg a 4 kanál vizet. Majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, de ezt már csak a habverő alacsony fokozatával keverjük. 

   Osszuk a krémet két egyenlő részre. Az egyik részhez hozzá adjuk a kakaót meg 1 kanál vizet, és jól elkeverjük, másik részhez hozzá adjuk a vaniliát.

    A formát kenjük ki enyhén olajjal, hintsük meg liszttel, vagy  sütőpappirt helyezünk a tortaforma aljába,és csak  az oldalát körbe, olajazzuk, lisztezzük.

   Szedjünk először kakaós masszát a formába úgy, hogy szét is terüljön a forma alján, majd erre kanalazzuk a  vaniliás masszát. Erre ismét kakaós masszát kanalazunk , majd vaniliásat, és így kanalazzuk a formába, míg el nem fogy. 

   A lényeg, hogy a teteje egyenletes legyen.Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel kb. 30  percig sütjük. A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, végezzünk tűpróbát! 

A megsült süteményt borítsuk ki a formából, hagyjuk teljesen kihűlni. A csokoládét felolvasszuk ,50 gr margarint vagy vajat keverünk hozzá ,és a mázzal vonjuk be a torta tetejét. Díszithetjük tettszés szerint.

   Kicsitt hagyjuk a csokoládét megdermedni és máris fogyasztható . Egyszerű kis torta🙂Jó étvágyat hozzá!


Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap