Hozzávalók:
• 4 drb tojás
• 13 dkg cukor
• 13 dkg finomliszt
• 4 evőkanál olaj
• 5 evőkanál víz
• 1 evőkanál kakaó
• 1 tasak sütőpor
• 1 vanilia
Tetejére:
100 gr csokoládé
50 gr vaj vagy margarin
Tortaforma 24 cm
Elkészítés:
Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük (fehéredésig) elektromos habverővel ,hozzá adjuk a 4 kanál olajat meg a 4 kanál vizet. Majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, de ezt már csak a habverő alacsony fokozatával keverjük.
Osszuk a krémet két egyenlő részre. Az egyik részhez hozzá adjuk a kakaót meg 1 kanál vizet, és jól elkeverjük, másik részhez hozzá adjuk a vaniliát.
A formát kenjük ki enyhén olajjal, hintsük meg liszttel, vagy sütőpappirt helyezünk a tortaforma aljába,és csak az oldalát körbe, olajazzuk, lisztezzük.
Szedjünk először kakaós masszát a formába úgy, hogy szét is terüljön a forma alján, majd erre kanalazzuk a vaniliás masszát. Erre ismét kakaós masszát kanalazunk , majd vaniliásat, és így kanalazzuk a formába, míg el nem fogy.
A lényeg, hogy a teteje egyenletes legyen.Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel kb. 30 percig sütjük. A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, végezzünk tűpróbát!
A megsült süteményt borítsuk ki a formából, hagyjuk teljesen kihűlni. A csokoládét felolvasszuk ,50 gr margarint vagy vajat keverünk hozzá ,és a mázzal vonjuk be a torta tetejét. Díszithetjük tettszés szerint.
Kicsitt hagyjuk a csokoládét megdermedni és máris fogyasztható . Egyszerű kis torta🙂Jó étvágyat hozzá!