Hozzávalók:
Tésztához:
• 1 bögre cukor
• 1 bögre darált dió
• 1 bögre tej
• 1 bögre liszt
• 1/2 bögre vaj( margarin),vagy olaj
• 1 drb tojás
• csipet só
• 1 csomag sütőpor
• 1 vaniliás cukor
• 1 narancs vagy citrom reszelt héja
(Bögre mérete 2 és fél dl)
Krém:
• 2 csomag vaniliás pudingpor
• 5 dl tej
• 20 dkg vaj
• 8 dkg porcukor
• 1 csomag vaniliás cukor
Tetejére:
• 2 dl cukrászhab
Diszitéshez darált dió
Elkészités:
Tojást a cukorral habosra kavarjuk,majd hozzá adjuk a többi hozzávalót: csipet só,olaj,tej,sütőpor,vanilia,darált dió,reszelt citrom,vagy narancs héja,és végül az átszitált lisztet.20x30 tepsibe sütőpappirt helyezünk,rá öntjük a diós masszát,előmelegitett sütőbe,180 fokon,35-40 perc alatt készre sütjük.
Tű póbát végzünk, így tudjuk mikor kész.
Hagyjuk ki hülni,majd ketté vágjuk meg töltjük krémmel,egy keveset hagyunk a tetejére is majd arra jön a tejszinhab,darált dióval ,meg szórjuk a tetejét.
Néhány órára hütőbe rakjuk utánna szeletelhető tettszés szerint.
Krém:
Meg főzzük a pudingot, kevergetve kicsitt hütjük,majd hozzá adjuk a vajat vagy margarint apránként, hogy szépen lassan elolvadjon. Mikor jól ki kevertuk,átlátszó fóliával le takarjuk,és hagyjuk ki hülni.
Ha kihült a krém,picitt robotgéppel összekeverjük,majd rá kenjük a sütényre.