Hozzávalók:
• 1 fej saláta
• 4 drb tojàs
• 3 kisebb szelet füstölt szalonna
• 3-4 gerezd fokhagyma
• só,bors,ízlés szerint
• 1/2 kis kanál pirospaprika
• 2 nagy kanál tejföl
• vagy fél csésze tej,vagy iaurt ki hogyan szereti
Elkészítés:
A szalonnát fel kockázzuk,megpirítjuk, majd félre vesszük a lángról, hozzá adjuk a zuzott fokhagymát,fél kis kanál pirospaprikát( én igy szeretem ha van színe az ételnek) és jól össze keverjük.
Salátát tettszés szerint fel vágjuk,bele rakjuk a szalonnás fokhagymás zsírba,fel öntjük vizzel, fűszerezzük,és megfőzzük. Mikor kész van,tojásból palacsintát sütünk( én először 2- ből sütöttem,utánna még 2-ből) tetszés szerint fel vágjuk,és hozzá adjuk a leveshez.
Tejfölet kis tányérba kanalazzuk, egy kanállal a leves levéből adunk hozzá annyit hogy folyékony állagot kapjunk,majd azt is bele öntjük a levesbe. Aki szereti , ízlés szerint lehet ecetezni.
Lehet lisztes eresztékkel készíteni vagy savanyú tejjel,de mivel nem szeretem savanyúan igy csak tejfölet raktam bele.
Nem feltétlen kell pirospaprika bele,csak a szine miatt raktam,mert szerintem, az ételnek nem csak jó íze kell legyen ,hanem a színe is jó kell legyen,hogy jó étvággyal el fogyasszuk.
Nagyon finom lett! Jó étvágyat hozzá!🙂