Hozzávalók:
• 1/2 fej friss káposzta
• 1 hagyma
• 200 gr füstölt hús,elöfőzött(kb.)
• Szalonnabőr
• Só,bors,pirospaprika
• Kapor ízlés szerint
• 2 kis kanál vegeta
• 3-4 kanál tejföl
• 2 kanál finomliszt
Elkészítés:
A szalonnabőrt apró kockára vágjuk, kevés olajon megpiríuk,majd hozzá adjuk a felkockázott füstölt húst,és a hagymát. Néhány percet, kevergetve még pirítjuk, utánna 2 kis kanál pirospaprikával meg szórjuk, bele dobjuk a tettszés szerint felvágott káposztát, és felöntjük vizzel.
Sózzuk, borsozzuk, 2 kis kanál vegetát is adunk hozzá, meg a fel apritott kaprot. Lehet száritott kapor is, akkor két kis kanállal kell bele kb. Friss kaporból ki mennyit szeretne, ízlés szerint. 1 óra alatt készre fő,ekkor hozzáadjuk a lisztből tejfölből készített sodrást.
Mikor fogyasszuk,lehet még tejfölet rakni bele.Rántást is lehet készíteni,lisztes ereszték helyett. Készíthetjük füstölt csülökkel,oldalassal,de akár füstölt szalonna bőrrel is készülhet.
Ez most igy készült ahogy le írtam és nagyon finom lett.🙂
Egyszerű és nagyszerű étel kevés hozzávaloból!🙂