Hozzávalók:
• 1 kisebb fej káposzta
• 1/2 kg darált sertéshús
• 1 közepes fej hagyma
• 2 evőkanál rizs
• só,bors,pirospaprika izlés szerint
• egy csokor friss kapor
• 1/2 l paradicsomlé vagy 3-4 kanál paradicsom paszta
Ezt a finom ételt friss káposztából készitjük,egyszerű,gyorsan elkészül,és több napig is fogyasztható,ha nagyobb adagot készitünk. Fagyasztani is lehet.
Elkészités:
A káposztát tettszés szerint felvágjuk vagy sarvaljuk,kinek hogy könyebb,vagy hogy szeretné. A darálthúst egy tálba rakjuk,fűszerezzük,1/2 kicsi kanál só,késhegynyi bors, kis kanál piros paprika, csak kb. írom, de lehet több fűszert is.
A hagymát fel kockázzuk,kicsit dinszteljük majd hozzá adjuk a darált húshoz. Kb. 2 evőkanál rizset meg mosunk,és azt is hozzá adjuk. Jól össze keverjük.
Egy fazékba vagy lábosba rétegezzük,alul vágott káposzta,a csokor kaprot megmossuk,ketté választjuk,és két oldalt a fazékba rakjuk a káposzta tetejére,utánna a hús, újra káposzta,ès mikor félig elkészült , paradicsomlevet öntünk rá , vagy 2-3 kanál paradicsompasztát feloldunk vizzel és azt öntjük rá. Majd készre főzzük.
Tejföllel tálaljuk.
Tudom,minden háznál más a szokás,más ízlése van mindenkinek,de egyszerűen,kevés hozzávalóbol is lehet finom,laktató ételt készíteni!Jó étvágyat hozzá!🙂