Hozzávalók:
• 8 drb tojàs
• 8 ek átszitált finomliszt
• 8 ek porcukor
• 1 cs sütőpor
• meggy vagy más gyümölcs
• Csokoládé darabok
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd apránként adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd utoljára a felvert habot forgatjuk bele óvatosan.
Jól összekeverjük, hogy teljesen egynemű masszát kapjunk.
Kivajazzuk és lisztezzük a tepsit(25×25 tepsi mèrete) és a masszát beleöntjük, majd elsimítjuk. Megszórjuk a meggydarabokkal, vagy màs gyümőlcsel, csokoládédarabokkal és alacsony lángon, 160 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb 30 perc alatt. Tűpróbát végezzünk!