Diós félhold( Kossuth kifli)

Hozzávalók:

• 4 drb tojàs
• 200 g porcukor
• 200 g puha vaj
• 200 g liszt
• 1 csomag vanilia cukor
• 1 citrom reszelt hèja
• 1 csipet só
• 1csomag sütőpor
•1 dl tej

Tetejére:

• 100 g darált dió
• Porcukor

Elkészités:

    A tojàsokat ketté vàlasztjuk,a sàrgàjàt a cukorral és vaniliàs cukorral habosra keverjük,hozzà adjuk az olvasztott vajat és a tejet. Majd hozzà adjuk a felvert tojàsfehèrjéhez,óvatosan összekeverjük. Hozzà adjuk a átszitàlt lisztet,amit össze kevertünk sütőporral ès a sóval.

    Csomómentesre keverjük az egész tésztàt,sütőpappiros tepsibe öntjük,elsimitjuk,tetejèt megszorjuk dióval,rs elömelegitett sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kicsitt hülni,megszorjuk porcukorral és pohàrral fél holdakat vàgunk belölle. Nagyon finom ,probàljàtok ki! Egyszerü,gyorsan elkészithető! Jó étvàgyat hozzà!🙂

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap