Hozzávalók:
6 drb felső csirkecomb
1 drb csirkemell
Só,bors paprika izlés szerint
1 kis kanál fokhagyma granulátum vagy,
2 gerezd fokhagyma
Elkészités:
Csirkecombról és a csirkemellről le vágjuk a bőrt, és egy hegyes késsel két fele vágjuk,ki vegyük a csontot. Oda rakjuk kevés vizbe főni a csontokat meg a bőrt,30 percet.
Kisebb darabokra kockázzuk a húsokat, egy tálba botmixerrel picitt össze apritjuk. Fűszerezzük, hozzá adunk 150 ml húslevet,abból amit meg főztünk. Kanállal átlátszó fóliára szedjük,jó szorosan felcsavarjuk. Én 3 részre osztottam,van kisebb nagyobb darab,ahogy jobban lehet felcsavarni, a végét be kötöttem.
Ha nem sikerűl szorosan fel csavarni,át is lehet kötni egyenként vastag cérnával,de nekem nem volt szükség rá mert igy is jó volt. Hideg vizet engedünk rá,1 órát főzzük kisebb lángon,utánna ki szedjük a vizből,ha picitt lehült,le vágjuk róla a fóliát,konyhai pappir törlővel le itatjuk a vizet róla,sütőpappiros tepsibe rakjuk egymás mellé ,pirospaprikával meg szórjuk és előmelegitett sütőbe 220 fokon 15 percet sütjük. ( nem feltétlen kell sütni,ha csak főzzük is jó,de picitt sütve,finomabb)A végeredmény csodaszép,és isteni finom! Érdemes ki próbálni. Jó étvágyat hozzá!🙂