Húsleves dara galuskával

Hozzávalók:

• 2drb csirke farhàt
• 3 drb sárgarépa
• 2 drb petrezselyem gyökèr
• 1 hagyma
• 1 nagy szelet zeller gyökér
• 1/2 karalábé
• 1drb krumpli
• só,bors

Dara galuska:

• 2 drb tojás
• csipetnyi só
• 6 evőkanál búzadara( griz)

Elkészítés:

   Jól meg mossuk a csirkefarhátat( 1 drb velős csontot is raktam bele mert nagyon finom ízet ad a levesnek,de el hagyható).
   Egy nagyobb fazékba rakjuk főni. Mikor felfőtt le szedjük a habját egy szürőkanállal,vagy le öntjük  a vizet a csontokról,és tiszta vizzel rakjuk vissza főni,kinek hogy tettszik,hogy szereti főzni.

   Minden zőldséget meg tisztítunk és a fazékba rakjuk. Lassan főzzük amig kész lessz. Majd le szürjük és a levébe bele szaggatjuk a dara galuskát. 

   Minden háznál más a szokás,káposztát paprikát meg minden mást raknak bele. Én igy szeretem,mert igy finom ahogy le irtam🙂

   Zöldséget külön tányérba rakjuk és úgy tálaljuk. Én a zőldségből,sok esetben,böff salátát készitek,meg a csontról le vágott húsból.

   Dara galuskát tettszés szerint szaggatjuk a levesbe,akkor mikor fő,majd kis lángon főzzük 4-5 percet. Jó puha kell legyen a galuska mikor el készitjük,állni hagyjuk néhány percet mielőtt a forró levesbe szaggatjuk.

    Ha kemény,hideg vizzel óvatosan meg locsoljuk a galuskákat,(lehet 2x is) le födjük és lassú tűzön,2-3 percet még főzzük.  Biztosan puha lessz a dara galuska! Jó ètvágyat hozzá!😊

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap