Alma torta

Hozzávaló a tésztához:

• 18 dkg cukor

• 18  dkg liszt

• 18 dkg vaj

• 1 csomag vaníliás cukor

• 3  db tojás

• 1 teáskanál sütőpor

• 1 csipet só

• 1 citrom reszelt héja

TőltelékTetejére:

• 3 drb alma

• 2 teáskanál fahéj

• 2 evőkanál cukor

• 1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

   Az almákat meg hámozzuk, 2 drb  fel kockázunk,1 drb majd a tetejére szeletekre vágunk . A magházat  el távolitjuk, és citromlével meg locsoljuk,összekavarjuk hogy ne barnuljon meg az alma. Így szépen meg tartja a szinét.

A tésztához  :

   3 drb tojáshoz hozzá adunk egy csipet sót,kézimixerrel ki habositjuk a tojásokat, és lassan hozzá adjuk a cukrot. Mikor jól össze dolgoztuk,hozzá adjuk az olvasztott vajat vagy margarint,a vanilia cukrot, a sütőport végül az átszitált lisztet.  

   Mikor jól össze dolgoztuk (24 cm  torta formába aminek az aljára sütőpappirt rakunk az oldalát vajazzuk ,lisztezzük) felét bele öntjük a masszának ,rá rakjuk a fel kockázott almát,meg szórjuk őrölt fahéjjal és cukorral.

   Utánna rá öntjük a  másik felét,elsimitjuk,és szépen körbe rakjuk a tetejét szeletelt almával. Fahéjat szórunk a tetejére ,meg egy kanál cukrot.

   180 fokon ,alul felül sütéssel,50 perc alatt pirosra  sütjük. 40 percnél màr meg lehet nézni,és tű próbát végezni,mivel nem egyformák a sütők igy 40-50 perc között készül el szép pirosra. Isteni finom lett! Jó étvágyat hozzá!🙂


Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap