Hozzávaló a tésztához:
• 18 dkg cukor
• 18 dkg liszt
• 18 dkg vaj
• 1 csomag vaníliás cukor
• 3 db tojás
• 1 teáskanál sütőpor
• 1 csipet só
• 1 citrom reszelt héja
Tőltelék+ Tetejére:
• 3 drb alma
• 2 teáskanál fahéj
• 2 evőkanál cukor
• 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Az almákat meg hámozzuk, 2 drb fel kockázunk,1 drb majd a tetejére szeletekre vágunk . A magházat el távolitjuk, és citromlével meg locsoljuk,összekavarjuk hogy ne barnuljon meg az alma. Így szépen meg tartja a szinét.
A tésztához :
3 drb tojáshoz hozzá adunk egy csipet sót,kézimixerrel ki habositjuk a tojásokat, és lassan hozzá adjuk a cukrot. Mikor jól össze dolgoztuk,hozzá adjuk az olvasztott vajat vagy margarint,a vanilia cukrot, a sütőport végül az átszitált lisztet.
Mikor jól össze dolgoztuk (24 cm torta formába aminek az aljára sütőpappirt rakunk az oldalát vajazzuk ,lisztezzük) felét bele öntjük a masszának ,rá rakjuk a fel kockázott almát,meg szórjuk őrölt fahéjjal és cukorral.
Utánna rá öntjük a másik felét,elsimitjuk,és szépen körbe rakjuk a tetejét szeletelt almával. Fahéjat szórunk a tetejére ,meg egy kanál cukrot.
180 fokon ,alul felül sütéssel,50 perc alatt pirosra sütjük. 40 percnél màr meg lehet nézni,és tű próbát végezni,mivel nem egyformák a sütők igy 40-50 perc között készül el szép pirosra. Isteni finom lett! Jó étvágyat hozzá!🙂