Az olajon a karikára vágott répákat meg az apróra vágott hagymát picitt megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával majd hozzáadjuk a fel kockázott krumplit . Fel öntjük vizzel, kb 20 percig főzzük együtt.
Ha friss borsót használunk,bele rakjuk egyszerre a krumplival,ha konzerv borsó van otthon,elég ha a végén adjuk hozzá.
Én most konzerv borsót használtam mert ez volt itthon.Puhára főzünk mindent, és közben kóstolgassuk, nem-e kell utánna fűszerezni.
A galuska hozzávalóiból közepesen kemény nokedli tésztát keverünk, és kis kanállal bele szaggatjuk a levesbe. Néhány percet még főzzük utánna meg szórjuk zöld petrezselyemmel.
Tudom,a borsó levest ,mint minden más ételt,mindenki másképp készíti.
Én igy szeretem,és megosztottam a receptet veletek hátha valaki szeretné ki próbálni. Jó ètvágyat hozzá!🙂