Borsó leves

Hozzávalók:

• 2 drb sárgarépa
• 1 kisebb fej hagyma
• 1 drb krumpli
• 300 gr borsó,vagy 1 doboz borsókonzerv
• só,bors,pirospaprika izlés szerint
• 1 kis kanálételizesitő,vegeta
• zöld petrezselyem

Galuska:
• 1 drb tojás
• pici só
• 3-4 kanál finomliszt
•  viz 

Elkészítés:

   Az olajon a karikára vágott répákat meg az apróra vágott hagymát picitt megpirítjuk, megszórjuk  pirospaprikával majd hozzáadjuk a fel kockázott krumplit . Fel öntjük vizzel, kb 20 percig főzzük együtt. 

   Ha friss borsót használunk,bele rakjuk egyszerre a  krumplival,ha konzerv borsó van otthon,elég ha a végén adjuk hozzá.

    Én most konzerv borsót használtam mert ez volt itthon.Puhára főzünk mindent, és közben kóstolgassuk, nem-e kell utánna fűszerezni.

   A galuska hozzávalóiból közepesen kemény nokedli tésztát keverünk, és kis kanállal bele szaggatjuk a levesbe. Néhány percet még főzzük utánna meg szórjuk zöld petrezselyemmel.

   Tudom,a  borsó levest ,mint minden más ételt,mindenki másképp készíti.

   Én igy szeretem,és megosztottam a receptet veletek hátha valaki szeretné ki próbálni. Jó ètvágyat hozzá!🙂


Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap