Hozzávalók:
500 g liszt
4 drb közepes krumpli
1 db tojás+1 tojàssàrga a le kenèshez
1/2 dl tej
1 csomag száritott élesztö ,vagy 2,5 dkg friss
csipet cukor
1 kis kanàl só
150 g margarin
Elkèszitès:
A lisztet kelesztötálba szitáljuk, hozzáadjuk a margarint, sót és elmorzsoljuk benne. Az élesztöt pici cukorral csipet liszttel meleg helyen kelesztjük, a krumplit meg főzzük ,összetörjük pici margarinnal , tejjel, ès mikor kihült(maradèk krumpli pürèből is lehet kèsziteni), hozzáadjuk a liszthez, meg a feltuttatott élesztöt is. Összegyurjuk, meleg helyen kb 1 órát kelesztjük, kelesztés után kicsit átdolgozzuk kb 1 centire nyújtjuk közepes szaggatóval ki vàgjuk ès zsírozott lisztezett, vagy papírral bélelt tepsibe rakjuk, felvert tojás sàrgàval(pici tejet lehet hozzà adni) lekenjük fél órát kelesztjük . Előmelegitett sütőben sütjük,először 220 fokon 4-5 perc majd 190 fok kb 25 perc. Nagyon finom pogi mèg màsnap is puha! Jó ètvàgyat hozzà!😊