Ananászos csirkemell,édes-savanyú mártással

Hozzávalók:

• 1 csirkemell
• 1  hagyma
• 1/2 Kaliforniai paprika
• 1/2 doboz ananàsz konzerv 
• 5-6 evőkanàl èdes-savanyú màrtàs
• 2 evőkanàl olaj
• Só,bors

Köret: pàrolt rizs

Elkèszitès:

     A hagymàt fel apritjuk,dinszteljük olajban nèhàny percet,majd hozzà adjuk a fel kockàzott csirkemellet, nèha meg keverjük amig ki fehèredik a  husi. 

     Utànna hozzà adjuk a fel kockàzott ananàszt, kaliforniai paprikàt,ès 2 dl vizet öntünk hozzà. Fedő alatt 10-15 percet pàroljuk. Majd hozzà adjuk az èdes-savanyú màrtàst,3-4 percet  igy is pàroljuk együtt,kóstoljuk ès izlès szerint sózzuk ,borsozzuk. 

     Csak a vègèn kell füszerezni mivel a màrtàs is füszeres. Ez egy kisebb adag, viszont nagyobb adagban duplàzni kell mindent. 
     Pàrolt rizzsel fogyasztjuk. Nagyon nagyon finom!

     Ezt az ètelt is, mind minden màst,többfèle kèppen kèszitik. Nekem ez a nyerő,az izlèsemnek megfelelő. Jó ètvàgyat hozzà!🙂

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap