25dkg tepertő
1kk őrölt bors
2dkg èlesztő
2.5dl tej
1kk cukor
50dkg liszt
2.5dkg só
10dkg tejföl
1db tojàs a kenèshez
Elkèszitès:
A tejet meglangyosítjuk, majd a cukorral, illetve az élesztővel elkeverjük. Ezután 20 percig állni hagyjuk, hadd fusson fel.A tepertőt a borssal aprító gépben pépesítjük.A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, majd a tejfölt. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztő is. Dagasztógépbe tesszük és 13 percig alacsony fordulaton jól összegyúrjuk. Langyos helyen letakarva 1 órát kelesztjük.megkelt tésztát lisztezett deszkán áthajtogatjuk, majd kb. 2 cm vastagra nyújtjuk. Kés hegyével fél centiméter mélyen kockákat vágunk a tetejére és kiszúrjuk a pogácsákat.A pogácsákat sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük a felvert tojással, majd ismét kelni hagyjuk kb 30. percet.185 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Jó ètvàgyat hozzà!🙂