Palacsinta

Hozzávalók:

• 20dkg liszt

• 2db tojás

• 3dl tej

• 2 dl szénsavas ásványvíz

• 1csipet só

• 1 vaniliás cukor
Reszelt citrom vagy narancs héja

• 0,75 dl olaj +  egy kevés sütéshez


Töltelék:

• 300 g tehénturó
• 1 citrom reszelt héja
• Cukor izlés szerint
• Mazsola, de nélküle is finom
• Vagy bármilyen lekvár izlès szerinit.

Elkészítés:

   A  palacsintatészta elkészítéséhez keverőtálba töltjük a tejet. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a csipet sót, és alaposan összekeverjük. Használhatunk hozzá robotgépet is.

   Hozzámérjük a lisztet, és sűrű, krémszerű tésztát keverünk belőle. Végül hozzáadjuk a szódát, vagy a szénsavas ásványvizet is. Nagyon fontos, hogy csomómentesre keverjük a palacsintatésztát.


   Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából), és kisebb merőkanálnyi adagot öntünk rá a tésztából. 


   Hagyjuk, elterülni a serpenyőben.A palacsintákat egyenként kisütjük mindkét oldalukon.Ízlés szerinti töltelékkel töltjük és feltekerjük, vagy hajtogatjuk.


   Megszórhatjuk porcukorral is, de nagyon jól illik hozzá a csokikrém, vagy cukros kakaó is, vagy bármilyen lekvár. Jó étvágyat hozzá!😊


Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap