Hozzávalók:
• 20dkg liszt
• 2db tojás
• 3dl tej
• 2 dl szénsavas ásványvíz
• 1csipet só
• 1 vaniliás cukor
Reszelt citrom vagy narancs héja
• 0,75 dl olaj + egy kevés sütéshez
Töltelék:
• 300 g tehénturó
• 1 citrom reszelt héja
• Cukor izlés szerint
• Mazsola, de nélküle is finom
• Vagy bármilyen lekvár izlès szerinit.
Elkészítés:
A palacsintatészta elkészítéséhez keverőtálba töltjük a tejet. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a csipet sót, és alaposan összekeverjük. Használhatunk hozzá robotgépet is.
Hozzámérjük a lisztet, és sűrű, krémszerű tésztát keverünk belőle. Végül hozzáadjuk a szódát, vagy a szénsavas ásványvizet is. Nagyon fontos, hogy csomómentesre keverjük a palacsintatésztát.
Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából), és kisebb merőkanálnyi adagot öntünk rá a tésztából.
Hagyjuk, elterülni a serpenyőben.A palacsintákat egyenként kisütjük mindkét oldalukon.Ízlés szerinti töltelékkel töltjük és feltekerjük, vagy hajtogatjuk.
Megszórhatjuk porcukorral is, de nagyon jól illik hozzá a csokikrém, vagy cukros kakaó is, vagy bármilyen lekvár. Jó étvágyat hozzá!😊