Hozzávalók:
4 tojás
fél bögre kristálycukor
1 teáskanál vanília-kivonat
fél bögre fehér finomliszt
negyed bögre cukrozatlan kakaópor
fél teáskanál sütőpor
1 csipet szódabikarbóna
csipet só
A krémhez:
500 ml habtejszín
fél teáskanál vanília-kivonat
1 evőkanál porcukor
A díszítéshez:
csokoládé
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit.
Verjük keményre a tojásfehérjéket és tegyük picit félre.
Keverjük ki a tojások sárgáját a vaníliával és a cukorral.
Egy külön tálban, keverjük össze a lisztet és a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Óvatosan keverjük össze fakanállal a két keveréket. Csomómentesre, egyneműre.
Majd forgassuk bele a keményre vert fehérjehabot.
Simítsuk a masszát a sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük meg kb15 -20 perc alatt.
A papírt óvatosan vegyük le a megsült, de még meleg piskótáról. Tegyük tiszta konyharuhára és így tekerjük fel a konyharuhával együtt. Így hagyjuk kihűlni. Ezzel megelőzhető a piskóta repedése.
Verjük fel keményre a habtejszínt a vaníliával.
Ha kihűlt a piskóta, akkor tekerjük ki, vegyük le a konyharuhát és kenjük bele a krémet. Picit hagyjunk belőle a külsejére is.
Tekerjük fel, kenjük rá a maradék krémet, majd tetszés szerint szórjuk meg csokireszelékkel,vagy csurgassunk rà csokit. Egy kis narancs darabkàval is diszitettem! 1-2 óràra tegyük hütőbe,utànna fogyasztható. Jó ètvàgyat hozzà!🙂