Vajpaszuly főzelék(bab) fasirttal


Hozzávalók

50 dkg vajbab

Szükség szerint víz

2 evőkanál étolaj

2 evőkanál liszt

2 gerezd fokhagyma

1 teáskanál fűszerpaprika

2 dl tejföl

Ízlés szerint só

Ízlés szerint ételízesítő

1 csokor petrezselyem

Fasírthoz:

1/2 kg darált sertéshús

2 db zsemle

1 db tojás

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 teáskanál fűszerpaprika

Ízlés szerint só

Ízlés szerint bors

Szükség szerint zsemlemorzsa

3 dl olaj

A vajbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Sózzuk, fűszerezzük ételízesítővel.Rántást készítünk. Az olajat felmelegítjük, rátesszük a lisztet, és folyamatos keverés mellett zsemleszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk az összetört fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk, levesszük a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával. Összekeverjük, majd felöntjük egy kevés hideg vízzel, elkeverjük. Ezután hozzákeverjük a tejfölt, és a főzelékhez adjuk. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet is, és még 5-10 percig főzzük.A fasírthoz a zsemlét beáztatjuk hideg vízbe. A  hagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Ha kihűlt, a darált húshoz adjuk a zúzott fokhagymával, tojással és a kinyomkodott zsemlével együtt. Fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával, majd jól összekeverjük. Vizes kézzel golyókat formázunk a masszából, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket. Az olajat felmelegítjük egy serpenyőben, beletesszük a fasírtokat. Először megpirítjuk közepes lángon az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és pár percig fedő alatt sütjük, hogy a közepe rendesen átsüljön. Levesszük a fedőt, és mindkét oldalát pirítjuk még pár percig,utànna tàlaljuk. Jó ètvàgyat hozzà!🙂

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap