Hozzávalók a diós laphoz
4 db tojás
150 g cukor
150 g darált dió
5 evőkanál liszt
egy tasak sütőpor.
Hozzávalók a kakaós laphoz
4 db tojás
150 g cukor
4 evőkanál víz
2 evőkanál kakaó
egy tasak sütőpor
200 g liszt.
Hozzávalók a krémhez
2 tojás sárgája
150 g cukor
1 csomag vanília puding
3 dcl tej
1 citrom leve és a héja
200 g vaj
Hozzávalók a díszítéshez
2 -3 evőkanál darált dió
Elkészítés:
Készítsük el a diós lapot.Keverjük ki a tojássárgáját, a cukorral jó habosra, a tojás fehérjéből verjünk kemény habot, majd keverjük össze a kikavart tojássárgájával. A lisztbe keverjük bele a sütőport , majd keverjük össze a tojásos keverékkel,és adjuk hozzá a diót is. Egy 20 x 30 cm-s tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát, 180C fokra előmelegített sütőben süssük 30-35 percig. Miután megsült hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a kakaós lapot
Keverjük ki a tojássárgáját, a cukorral jó habosra, a tojás fehérjéből verjünk kemény habot, majd keverjük össze a kikavart tojássárgájával. A lisztbe keverjük bele a sütőport és a kakaót, majd keverjük össze a tojásos keverékkel. Egy 20 x 30 cm-s tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát, süssük 180C fokra előmelegített sütőben 30 – 35 percet. Amikor megsült hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a krémet
A tojássárgáját keverjük ki habosra a cukorral, adjuk hozzá tejjel elkevert pudingporhoz,és fözzük keményre,majd hagyjuk hülni.Amikor langyos lesz tegyük bele a kockára vágott vajat és kavarjuk jól össze, adjuk hozzá a citrom levét és a lereszelt héját. Jó habos krêmet készítsünk.
Állítsuk össze a süteményt:
Az diós lapot tegyük egy tálcára, tegyünk rá a citromos krémből, simítsuk el szépen, hogy mindenhová jusson. Erre tegyük a kakaós lapot, majd kenjünk rá a megmaradt citromos krémet,szórjuk meg darált dióval és tegyük hűtőbe 2-3 órára, majd csak ezután szeleteljük. Jó étvágyat!