Hozzávalók:
50-60 dkg gomba (vargánya, rókagomba, csiperke, bármelyik ből lehet késziteni)
1 nagy fej hagyma
1 evőkanál zsír
Só, pirospaprika
Liszt, tejföl
Fél kicsi kanál tàrkony
Elkészítés: A gombát folyó vízben jól megmossuk vékony szeletekre vágjuk. Ha rókagomba,akkor 2 vagy 4 részre hasítjuk. (Én most csiperke gombából készitettem.)Az így előkészített gombát paprikás hagymás zsírba tesszük, pici vizet öntünk alá és fedő alatt puhára, pároljuk,és meg szórjuk kevés tárkonnyal. (Nagyon jó ízét ad neki,de ki is lehet hagyni )Egy jó halmozott evőkanál lisztet tejföllel eldolgozunk, hozzáadjuk a gombához és besűrítjük vele.
Puliszka készítése
1 liter vízhez, 3o-35 dkg kukoricalisztet számítunk, és 1 kiskanál sót. A lobogó forró vízbe vékony sugárban beleengedjük a kukoricalisztet, miközben habverővel állandóan kavarjuk, hogy nehogy csomós legyen. Kislángon addig kavarjuk, míg a puliszka besűrűsödik, és megfő. A lángot eloltva, még néhány percig hagyjuk a fazekat, majd a puliszkát tálra borítjuk. Jó étvágyat hozzá!🙂