Hozzávalók
60 dkg csirkemellfilé vagy csirkecombfilé
2 fej hagyma
1 paradicsom
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1,5 dl tejföl
2-3 evőkanál olaj
só, bors
Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, félbe, majd szálasra vágjuk, és egy lábasban a felforrósított olajon elkezdjük megpárolni közepes lángon. Közben a paradicsomot felkockázzuk, a csirkét is falatnyi darabokra vágjuk.Amikor a hagyma üvegesre párolódott, a tűzről lehúzva megszórjuk piros paprikával, alaposan összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot,és a csirkét, és visszatéve a tűzre átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, 3-4 percet kevergetve pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, majd közepes tűzön 15 percet főzzük. A csirkedarabokat kiszedjük a lábasból, hozzáadjuk a tejfölt, és botmixerrel krémesre turmixoljuk, majd a húst a mártásba visszatesszük, és sűrűsödésig még pár percet főzzük, ha szükséges, utánízesítjük. A paprikást azonnal tálaljuk, ízlés szerint nokedlivel, rizzsel vagy laskàval(tésztával) is kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!🙂