Csirkepaprikás

Hozzávalók

60 dkg csirkemellfilé vagy csirkecombfilé

2 fej hagyma

1 paradicsom

1 evőkanál őrölt pirospaprika

1,5 dl tejföl

2-3 evőkanál olaj

só, bors

Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, félbe, majd szálasra vágjuk, és egy lábasban a felforrósított olajon elkezdjük megpárolni közepes lángon. Közben a paradicsomot felkockázzuk, a csirkét is falatnyi darabokra vágjuk.Amikor a hagyma üvegesre párolódott, a tűzről lehúzva megszórjuk piros paprikával, alaposan összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot,és a csirkét, és visszatéve a tűzre átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, 3-4 percet kevergetve pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, majd közepes tűzön 15 percet főzzük. A csirkedarabokat kiszedjük a lábasból, hozzáadjuk a tejfölt, és botmixerrel krémesre turmixoljuk, majd a húst a mártásba visszatesszük, és sűrűsödésig még pár percet főzzük, ha szükséges, utánízesítjük. A  paprikást azonnal tálaljuk, ízlés szerint nokedlivel, rizzsel vagy laskàval(tésztával) is kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!🙂


Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap