Hozzávalók:
6 db tojás
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
25 dkg darált mogyoró
1 púpozott ek. liszt
1 tk. sütőpor
A krém hozzávalói :
5 dl tejszín
1 csg. tejszínízű pudingpor
2,5 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg cukor
10 dkg reszelt csokoládé
mogyoró a díszítéshez
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját 4 ek. meleg vízzel, cukrokkal és sóval habosra keverjük, a tojáshabot hozzákeverjük.
A lisztet a sütőporral, darált mogyoróval összekeverjük, majd fakanállal könnyedén a tojásmasszához keverjük. A tésztát 34 ×35 cm sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd megsütjük. A süteményt hagyjuk kihűlni, majd hosszában ketté vágjuk.
A krém elkészítése:
A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
A tejszínes pudingport a cukrokkal és a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
A kihűlt pudinghoz adagoljuk apránként a keményre vert tejszínt, jól kihabosítjuk.
Végezetül a csokireszeléket beleforgatjuk.
Az alsó lapra kenjük a krém felét, beborítjuk a másik lappal, majd a maradék krémet is rákenjük.Mogyoróval díszítjük. Hűtőbe tettem 1 órára és kockákra szeleteltem. Nagyon finom!🙂