Mézes kalács

330 g liszt

100 g porcukor

1ek mézeskalács fűszerkeverék

1 tk szódabikarbóna

100 g vaj

1dl méz

1db tojás

Máz:
1drb tojásfehérje
15 kg cukor

ELKÉSZÍTÉS

A mézeskalács elkészítéséhez elsőként a lisztet, a porcukrot, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a mézet és a tojást. Átkeverjük, és kézzel egynemű tésztává gyúrjuk.
A mézeskalács tésztáját liszttel alaposan megszórt deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd karácsonyi kiszúrókkal  tetszőleges formákat szaggatunk belőle.
A mézeskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel 10-15 perc alatt készre sütjük. Lezárt dobozban hetekig puha marad!

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap