Hozzávalók:
500 g spagetti tészta
500 g darált sertéshús
200 g sajt (reszelt)
100 g sűrített paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
oregánó ízlés szerint
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
3 ek olaj
Készítsünk elő egy nagy fazekat, amibe a tésztát főzzük majd ki. Töltsük 3/4-ig vízzel, majd ízesítsük pár csipet sóval. Amikor elkezd forrni a víz, rakjuk bele a tésztát, és egy pici olajat, hogy ne ragadjon a tészta. Ha megfőtt a tészta szűrjük le, majd ugyanabba a lábasba tegyük vissza, és adjunk hozzá még egy pici olajat (1-2 ek), majd picit forgassuk meg az olajban.
Vágjuk fel a hagymát finomra, és tegyük egy kisebb fazékba, pirítsuk üvegesre egy kis olajon. Ha a hagyma megpirult, adjuk hozzá a húst is, és nyomkodjuk szét, hogy ne egyben legyen.
A húshoz adjuk hozzá a fűszereket, ízlés szerint. Ezután hozzáadhatjuk a fokhagymakrémet, vagy az apróra felvágott/préselt fokhagyma gerezdeket. Jól forgassuk át a fazékban, majd ha a hús szinte fehér lett, és úgy érezzük, hogy már jó, akkor adjuk hozzá a paradicsom sűrítményt. Ezt is jól forgassuk át, majd tegyünk rá egy fedőt. Kb. 3-5 percenként nézzük meg, és alaposan kevergessük át.
Reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!🙂