Hozzávalók:
• 50 dkg liszt
• 8 dkg zsir
• 10 dkg porcukor
• 20 g szalakàli
• 2 dl tej
A krémhez:
• 35 dkg cukor
• 1 l tej
• 5 dkg kakaópor
• 6 evőkanál finomliszt
• 10 dkg vaj
• 1 csomag vaniliás cukor
Elkészítés:
A lisztet a zsírral, a cukorral elmorzsoljuk. A tejben a szalalkálit felfuttatjuk a liszthez adjuk és összegyúrjuk. A tésztát 6 felé vágjuk.
Cipókba gyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán külön-külön megsütjük 8-10 perc alatt.
Elkészítjük a krémet: a tej 3/4 részét a cukorral és a vaníliával felforraljuk. A lisztet a kakaóval és a megmaradt tejjel simára keverjük és a forrásban lévő tejhez öntjük.
Folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A krémet a tűzről levesszük, a fele vajat elkeverjük benne és melegen a hat lapon egyenként eloszlatjuk, majd a lapokat egymásra rakjuk.
A tetejét a megmaradt felolvasztott vajjal megkenjük és porcukorral meghintjük.Hideg helyen egy napig pihentetjük és csak másnap szeleteljük fel.
Nagyon finom és egyszerü sütemény. Jó étvágyat hozzá! Próbáljátok ki!🙂